Antwerpen, onze nieuwe trainingslocatie.

Antwerpen

Vanaf 2018 gaan wij ook vanuit Antwerpen opleidingen verzorgen. Wij komen hiermee tegemoet aan de groeiende vraag vanuit België naar onze opleidingen.

Antwerpen is een leuke bruisende havenstad. De Belgische sfeer is net even anders dan wat wij gewend zijn in Nederland maar daarom juist weer net zo interessant.

Midden op de Grote Markt van Antwerpen staat de Brabofontein met een bronzen beeld van Silvius Brabo, die een grote hand wegwerpt. Een sage uit de 15e eeuw vertelt dat in het land van de Schelde omstreeks het begin van onze tijdrekening een reus, Druon Antigoon, heerste, die van elke schipper een zware tol eiste om over de Schelde te mogen varen. Wanneer een schipper weigerde te betalen werd hem de hand afgehakt. Een Romeinse krijger, Silvius Brabo, bevocht, overwon en doodde de reus, hakte op zijn beurt diens hand af en wierp hem in de Schelde. Het bevrijde volk noemde de stad Antwerpen, van ‘hand werpen’. De legende over de reus ontstond mogelijk na de vondst van onverklaarbaar grote beenderen, die later walvisbotten bleken te zijn.

De Belgen kennen Antwerpen natuurlijk al langer, de Nederlanders hebben Antwerpen ontdekt als een gezellige winkelstad waar je lekker kunt eten. Ook de vele bezienswaardigheden maken een uitstap naar Antwerpen de moeite waard.

 

Ga naar nieuws overzicht