Carrière en ervaring van studente Eveline.

Eveline Ebeling

Na dat ik in 2007 mijn diploma had behaald voor Uitvoerend horeca ondernemer wilde ik graag nog een andere opleiding volgen, van carrière switchen maar ik wilde niet meer 4 jaar naar school.

Ik kwam uit bij de World Travel Academy. De opleiding sprak mij aan omdat je in een korte periode een diploma kan behalen, de groepen redelijk klein waren, de opleiding praktijkgericht was en de meeste leraren uit het bedrijfsleven kwamen. Ik heb de opleiding Toerisme gevolgd in 2007/2008

Het leuke aan de World Travel Academy vond ik dat er studenten van alle leeftijden waren, de jongste was rond de 19 en de oudste was 45+ . Tijdens een les communicatie had de lerares een demo pakket uit een vliegtuig mee om non verbale communicatie te bespreken. Deze demo set gebruik ik nu dagelijks in mijn werk als stewardess.

Na de opleiding wilde ik het liefste mijn carrière beginnen door als reisleidster aan de slag te gaan maar via het detacheringsbureau van de World Travel Academy ben ik terecht gekomen bij BCD Travel, een internationaal zakenreisbureau met vestingen wereldwijd. Ik ben begonnen als junior travel consultant en heb gewerkt voor vele accounts zoals onder andere TomTom, ING ,de media desk en G-Star. In 2008 ben ik weer terug gegaan naar World Travel Academy om een cursus FAT1 (Fares and Ticketing 1) te volgen.

Na 4 jaar vond ik dat het tijd was om een nieuwe uitdaging aan te gaan, en ben ik gaan werken als account manager bij Schiphol Travel International. Het leuke van Schiphol Travel International was dat ik mijn eigen klantenbestand had, waarvoor ik niet alleen de complete reizen inboekte maar ook de facturatie en rapportages maakte voor de klant. Een hele zelfstandige functie, compleet anders dan wat ik gewend was bij BCD Travel, bij BCD Travel was het meer teamwerk.

Het leuke van de reiswereld vind ik,  dat het heel breed is, maar tegelijkertijd ook heel klein. Door naar informatie avonden, events en openingen te gaan is het makkelijk om een netwerk op te bouwen, via via kom je dan weer in contact met interessante mensen en collega’s, en soms komt hierdoor zelf een nieuwe uitdaging op je pad.

Zo wilde ik graag meer reizen, en meer persoonlijk contact dus nu bekijk ik de (reis)wereld vanuit de lucht als senior stewardess bij KLM Cityhopper. De klanten die ik vroeger via Amadeus of Galileo boekte, die heb ik nu als gasten aan boord.

Of ik stewardess blijf of dat de toekomst misschien wel een andere leuke carrière zal brengen, dat is nog de vraag, maar er is genoeg keuze in dit vakgebied met een diploma van World Travel Academy op zak!

Eveline Ebbeling

Ga naar nieuws overzicht