Ervaring en carrière van Mieke Schouwink.

Schouwink

Mijn naam is Mieke Schouwink, 44 jaar en woonachtig in Eindhoven, graag vertel ik over mijn ervaring met World Travel Academy.

In juli 1998 ben ik geslaagd voor de Basic Travel Course en Advanced Travel Course aan de World Travel Academy (toentertijd nog Word Travel School). Dit was een avondopleiding aan de Herengracht in Amsterdam. Aangezien ik toen al in Eindhoven woonde ging ik 2 keer per week met de trein naar Amsterdam. Op zich geen straf want op een betere plek kun je volgens mij geen opleiding volgen. Het was een zeer leuke opleiding aan de World Travel Academy mede omdat de andere studenten uit verschillende branches/regio’s kwamen.

Na het afronden van de opleiding heb ik direct bij de afhandelingsmaatschappij op Eindhoven Airport gesolliciteerd als grondstewardess. Ik had toen het geluk dat ik de vakken Air Fares & Ticketing 1 en 2 in mijn pakket had aangezien er gezocht werd naar iemand met o.a. ervaring in ticketing. Ik ben toen in september 1998 begonnen met werken op Eindhoven Airport.

Na een paar jaar als grondstewardess gewerkt te hebben werd ik passage coördinator en vervolgens supervisor passenger handling. Passenger handling omvat eigenlijk alles waar de passagier mee te maken krijgt in de terminal, van inchecken, ticket/servicebalie tot instappen, uitstappen en het opmaken van verloren bagage rapporten (lost&found).

Tickets werden toen nog geprint of met de hand uitgeschreven. Tegenwoordig reizen passagiers met een elektronisch ticket en checken vaak online in. Wat dat betreft is er in de luchtvaart erg veel veranderd. We hebben Drop&Go waarbij een passagier zelfstandig, eenvoudig en snel een koffer kan inchecken en Scan&Go waarbij een passagier zelf zijn instapkaart kan scannen.

Sinds 9 jaar werk ik voor Eindhoven Airport in de functie Airport operations manager. In deze functie bewaak ik samen met 7 andere collega’s de keten van operationele processen. Dit is zowel in de terminal als op het platform. Een veelzijdige dynamische functie waarbij je een spin in het web bent en een schakel tussen alle partijen op Eindhoven Airport.

Het is mooi om deel uit te maken van deze 2e luchthaven van Nederland en de groei van de afgelopen jaren. Toen ik net begon te werken vlogen er in het jaar 2000 ruim 250.000 passagiers van en naar Eindhoven Airport en in november van dit jaar hebben wij de mijlpaal bereikt van 5 miljoen passagiers.

Luchtvaart is een leuke wereld!

 

Ga naar nieuws overzicht