oud-student world travel academy aan het werkOud-studente Cigdem Karaca wilde grondstewardess worden. Zij volgde vorig jaar de opleiding Airport Service Agent in Rotterdam en is sinds april aan de slag als grondstewardess bij TUIfly in Antalya.
“Dankzij mijn opleiding bij World Travel Academy heb ik mijn droom bereikt”.

Grondstewardess worden

Wil jij grondstewardess worden? Het opleidingsprogramma Airport Service Agent is kort en intensief en stoomt je in relatief korte tijd klaar om op een luchthaven aan de slag te gaan. De opleiding Grondsteward(ess) sluit je af met het Diploma ASA (Airport Service Agent).

Gedurende de opleiding word je getraind in uiteenlopende vakken w.o. de talen Engels en Duits, spreekvaardigheid, communicatie, presentatie, systeemkennis en tarievenkennis.  Je krijgt ook les in het vak ground services. Bij dit vak krijg je onder andere uitleg over de incheckprocedures, loungewerkzaamheden, self-service check-in, airside en landside. Uiteraard staan omgangsvormen en rollenspelen in elk vak centraal.

Er is nu ook een verkorte opleiding, 1 dag per week. Het lesprogramma is aangepast en je ontvangt het diploma Groundstewardess.

Werken op een luchthaven betekent leren omgaan met passagiers, onregelmatige werktijden en tijdsverschillen. Een vriendelijke, efficiënte en persoonlijke service betekent tevreden passagiers.

Door de vele luchtvaartervaring van onze trainers word je uitstekend opgeleid. De lessen zijn praktijkgericht en bereiden je voor op allerlei situaties waar je straks mee in aanraking kan komen. Kortom, wij bieden je een totaalpakket met trainingen om goed voorbereid aan de slag te gaan als grondsteward(ess).

De opleidingen kunnen worden gevolgd door kandidaten die bereid zijn gedurende een korte periode zich volledig in te zetten. Daarnaast moet je aan alle toelatingseisen voldoen (zie toelatingseisen). Leeftijd speelt geen rol, de leeftijd van onze kandidaten varieert van 18 tot 55 jaar.

Deze opleiding kun je volgen op Schiphol, Rotterdam en Antwerpen.