Functie-eisen steward(ess)

British AirwaysBA logo

Functie-eisen: Minimaal 18 jaar; opleiding op MBO niveau 2/3, vloeiend Engels kunnen spreken en schrijven; lengte minimaal 1.59 meter tot maximaal; 1.85 meter; in het bezit zijn van een paspoort dat nog minimaal 12 maanden geldig is en geen beperking heeft m.b.t. het werken in het Verenigd Koninkrijk.

KLMklm logo

Functie-eisen: Minimaal 21 jaar; minimaal HAVO of MBO 4 diploma ongeacht richting; lengte minimaal 1.58 meter tot maximaal 1.90 meter; sterkte van bril of contactlenzen tussen de -5 en +5; een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal; je kunt binnen 1 uur op Schiphol zijn voor reservediensten; in het bezit van een zwemdiploma.

emirates logo

Emirates

Functie-eisen: Minimaal 21 jaar; minimaal HAVO of MBO 4 niveau; bereidheid om naar Dubai te verhuizen; uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Engelse taal; armbereik hebben van 2.12 meter; geen zichtbare tatoeages; positieve en professionele houding.

KLM CityHopperklm logo

Minimaal 18 jaar; minimaal HAVO of MBO 3 diploma; goede uitdrukkingvaardigheid van Nederlands en Engels, kennis van Duits en Frans is een pré; lengte minimaal 1.58 meter tot maximaal 1.85 meter; sterkte van bril of contactlenzen tussen de-5 en +5; 1 tot 2 jaar werkervaring in een servicegerichte omgeving; max. 1 uur reistijd naar Schiphol; in het bezit van een zwemdiploma; in het bezit van een Nederlands paspoort of van één van de lidstaten van de EU; geen zichtbare piercings en tatoeages; een avontuurlijke instelling; levenservaring en verantwoordelijkheidsgevoel.

Transavia.comTransavia logo

Minimaal 18 jaar; minimaal HAVO of MBO 4 niveau; lengte tussen 1.60 meter en 1.90 meter; sterkte van bril of contactlenzen ligt tussen -5 en +5; minimaal zeven maanden beschikbaar; max. 1 uur reistijd naar Schiphol (en/of Rotterdam Airport); in het bezit van een zwemdiploma; geen zichtbare tatoeages en piercings; geen bezwaar tegen een verblijf in het buitenland (maximaal 3 weken); je bent mondeling en schriftelijk uitstekend vaardig in de Nederlandse en Engelse taal.

TUIflyTUI fly

Minimaal 19 jaar; Minimaal HAVO of MBO3 diploma; goede beheersing van de Nederlandse taal en goede spreekvaardigheid in het Engels (kennis van een tweede vreemde taal is een pré;, dames tussen de 1.62 meter – 1.85 meter lang, confectiemaat 36-40 en voor heren tussen 1.75 meter – 1.90 meter lang, confectiemaat 46-52; binnen 1 uur op Schiphol kunnen zijn.

Ryanairryanair logo

Minimaal 18 jaar; in het bezit zijn van een EU of EEA paspoort en daar mogen werken; lengte tussen 1.57 meter en 1.90 meter en gewicht in juiste proportie; in het bezit van een zwemdiploma, je bent mondeling en schriftelijk uitstekend vaardig in de Engelse taal; bereidheid om in Europa op een basis naar keuze te gaan wonen; goede ogen (contactlenzen toegestaan); je moet beschikken over een goede gezondheid; vriendelijk zijn en plezier hebben om met mensen om te gaan; bij voorkeur ervaring in dienstverlening; flexibel, hard willen werken en bereidheid om in wisseldienst te werken; geen strafblad.

EasyJetEasy jet logo

Minimaal 18 jaar; in het bezit zijn van een EU of EEA paspoort en daar mogen werken; je moet beschikken over een goede gezondheid; lengte tussen 1.60 meter en 1.90 meter; in het bezit van een zwemdiploma; vloeiend in Engels en in de taal waar je wenst te worden gestationeerd; geen zichtbare tatoeages of piercings; een goede vooropleiding en min. 5 jaar werkervaring.

Algemeen geldt dat zichtbare tatoeages en piercings niet zijn toegestaan als je wilt gaan werken bij een luchtvaartmaatschappij.

Bovenstaande informatie is een bondige samenvatting van de belangrijkste selectie-eisen. Let op, luchtvaartmaatschappijen veranderen regelmatig hun selectie-eisen. Voor de meest recente eisen, neem je altijd contact op met de luchtvaartmaatschappij zelf.

Flight Attendant College bereidt je grondig voor op je sollicitatieprocedure