Stewardess worden

Lisa Smits-300x474Wil jij steward of stewardess worden en ben jij bereid je volledig in te zetten om dit doel te bereiken, dan is de Opleiding Stewardess of Steward een goede keuze. Je sluit je opleiding af met het diploma International Flight Attendant (IFA).

Gedurende de opleiding word je getraind in uiteenlopende vakken. Talenkennis, spreekvaardigheid, communicatie, presentatie, uiterlijke verzorging.  Je krijgt ook les in het vak materiële service. Bij dit vak krijg je onder andere uitleg over de aanmeldprocedure op Schiphol, hoe klanten graag bediend worden en hoe de vliegveiligheid aan boord in zijn werk gaat. Uiteraard staan omgangsvormen en rollenspelen in elk vak centraal.

Er is nu ook een verkorte opleiding, 1 dag per week. Het lesprogramma is aangepast en je ontvangt het diploma Stewardess.

Werken in de lucht als steward of stewardess betekent leren omgaan met passagiers, onregelmatige werktijden en tijdsverschillen. Een vriendelijke, efficiënte en persoonlijke service betekent tevreden passagiers.

Door de vele luchtvaart ervaring van onze trainers word je luchtvaardig opgeleid. De lessen zijn praktijkgericht en bereiden je voor op allerlei situaties waar je straks mee in aanraking kan komen. Kortom, wij bieden je een totaalpakket met trainingen om goed voorbereid aan de slag te gaan als flight attendant.

CIMG2812De opleiding Steward(ess) van Flight Attendant College, de luchtvaartafdeling van World Travel Academy, kan worden gevolgd door kandidaten die bereid zijn gedurende een korte periode zich volledig in te zetten. Daarnaast hanteren wij als richtlijn voor inschrijving ons toelatingsadvies.

De opleiding kun je volgen op Schiphol, Rotterdam en Antwerpen.

Op de foto’s zie je oud-studenten. Lisa Smit op weg naar het Crew Center en de broers Johan en Sander de Bruin aan de slag bij Lufthansa.