Overzicht opleiding toerisme

 

  
 
Duur van de opleiding
Aantal lessen per week
Aantal uur per week les
Lesdagen

Dagopleiding

Duur van de opleiding : 6 maanden
Aantal lessen per week : 5 lessen per week
Aantal uur per week les : Elke les duurt 3 uur
Lesdagen: Maandag t/m Vrijdag van 10.00 uur tot 13.00 uur

Avondopleiding

Duur van de opleiding : 12 Maanden
Aantal lessen per week : 2 lessen per week
Aantal uur per week les : Elke les duurt 3 uur
Lesdagen: Maandag- en Woensdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur
Ons programma bestaat uit de volgende onderdelen:

Air Fares and Ticketing 1 (AFT1)
Dit vak behandelt de grondbeginselen van de IATA-luchtvaarttarieven. Je leert het berekenen van de prijs, het afgeven van een e-ticket en het wijzigen van een e-ticket. Tevens zul je straks in staat zijn de vele luchthavencodes die gebruikt worden wereldwijd, te herkennen en te benoemen.

 

Airline Computer Reservations Training (Galileo)
Galileo is het geavanceerde en meest gebruikte computerreserveringssysteem in Nederland. Speciaal voor dit onderdeel heeft World Travel Academy een directe verbinding met Galileo in Denver (USA). Tijdens deze intensieve training oefenen onze studenten met een echt reserveringssysteem waarbij alle mogelijke praktijksituaties worden behandeld. Deze basistraining blijkt een uitstekende voorbereiding op het werken met reserveringscomputers in de praktijk.

Travel Agency Operations
In de reisbranche moet je klanten op vele terreinen wegwijs kunnen maken, zoals op het gebied van vlieg-, auto-, bus- en treinreizen. Maar ook vragen over bijvoorbeeld verzekeringen, autohuur, visa, hotels en cruises moet je moeiteloos kunnen beantwoorden. Naast de noodzakelijke theoretische kennis wordt ruime aandacht besteed aan praktische vaardigheden zoals het berekenen van reissommen, het raadplegen van handboeken en internet en het maken van reserveringen.

Travel Geography
Een verkenning van de wereld waarbij vooral de belangrijkste toeristische gebieden worden bestudeerd. Aandacht wordt gegeven aan zowel de topografie, alsmede aan culturele en klimatologische aspecten.

Career Training
Om je carrière te beginnen, moet je jezelf goed kunnen verkopen. Aan bod komen o.a. het schrijven van sollicitatiebrieven, curriculum vitaes, sollicitatiegesprekken en presentatietechnieken.

Communication and Sales
Om op een commerciële manier goed te kunnen functioneren in de reis- en luchtvaartwereld heb je veel kennis en vaardigheden nodig. Maar naast parate kennis is een goede omgang met de klant van wezenlijk belang. Verkopen is communiceren. Communicatieve vaardigheden worden in dit vak getraind aan de hand van de onderwerpen zoals: klantvriendelijkheid, telefoontechnieken, verkooptechnieken voor de reisindustrie en klachtenbehandeling.

English and Tourism 
Voor diverse functies in de reisbranche is een goede beheersing van de Engelse taal vereist. Je wordt geconfronteerd met vele situaties waarin je je Engels zal moeten gebruiken zoals een verkoopgesprek, een klachtenafhandeling, een telefoongesprek of een sollicitatieprocedure. Tijdens deze lessen wordt veel aandacht besteed aan spreekvaardigheid, uitspraak, zinsbouw en woordenschat.

Kies voor een dag- of avondopleiding in Amsterdam of Rotterdam